Paine de Casa, Rotunda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1kg faina
  • -5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -500ml apa
  • -2 lingurite sare
  • -2 lingurite zahar
  • -3 linguri ulie de maslina
  • -40g drojdie

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul si lingurile de ulei de floarea-soarelui. Dizolvam drojdia in apa, calda, nu fierbinte, doar mai calda decat de obicei si o turnam peste faina. Amestecand toate ingredientele, vom avea un aluat, perfect, nici moale, nici tare.

Punem cele 3linguri de ulei de masline, peste.
Framantam bine, pana intra, uleiul in aluat, dupa care il punem la crescut. Dar de data aceasta il punem in cuptor la 20-30 grade, cu o oala cu apa, inauntru.

In jumatate de ora, vom avea un aluat perfect crescut. Dam cu putin ulei, pe masa, punem aluatul, il impartim in doua si il framantam. Cele doua paini le punem in colturile opuse, ale tavii. Dam tava la cuptor, pt inca 10 minute, la 20-30 grade. Oala cu apa ramane in cuptor. Marim temperatura cuptorului, dupa cele 10 minute, cand painile si-au marit volumul.

Odata marita temperatura, cuptorului, lasam oala cu apa inauntru, pana paine e facuta de jumatate, dupa care o scoatem si lasam painile sa se coaca, pe sec.

Dupa ce scoatem, painile, din cuptor, le dam cu apa rece, ca sa se inmoaie coaja si le lasam la racit.
Pofta buna!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior

De aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura