Se pun cele 800 g făina într-un bol mare, se ia un pahar de făina din cele 800 g si se pune deoparte. Apa se pune la încălzit, cand este putin călduță, se amesteca cu drojdia si zaharul, se pune paharul de faina si se amesteca bine, se lasa 15 min sa "respire" ( veți vedea ca se va umfla ). Intre timp, cele 4 linguri de ulei se amesteca cu făina rămasă si cu sarea. Cand maiaua este gata, se toarnă peste făina, se frâmantă bine, se unge cu ulei bolul în care va fi ținută, la fel si coca. Se acoperă cu folie transparentă si se pune la dospit. Eu l-am pus in cuptorul neincalzit. Cand s-a umflat considerabil, se scoate si se pune pe masa de lucru. Cuptorul il dam la 170-180 grade C. Între timp pregătim pâinea. Pâinea puteți sa o faceti cum doriți ... rotundă, pătrată, ovala. Cand i s-a dat forma dorita, se unge cu ulei si se bagă la cuptor. Ora de coacere este in funcție de cat de făcută doriți sa fie ( mie personal, imi place mai crocanta ).
Cand pâinea este gata, se scoate din cuptor si se da cu putina apa, pentru a ii da luciul pâinii. Pofta buna !
Am cumparat un rulou de genul asta de la o patiserie si fetitei mele i-a placut tare mult, asa ca nu am scapat pana cand nu...
Rulouri hot-dog• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.