Paine alba:
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.
Paine galbena
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.
Paine rosie
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.
Paine verde
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.
Paine neagra
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.
Se lasa sa dospeasca circa o ora dupa care se ia aluatul negru se intinde cu ajutorul sucitorului, grosime circa 1 cm, se unge cu putina apa peste care se pune cel verde intins la fel ca si negru, se unge cu putina apa si se continua tot asa cu celelalte culori, ca in foto.
Se taie apoi in trei si fiecare parte se rasuceste dandu-i forma din foto, un sul rasucit, aceste trei suluri se pun fiecare in hartie de copt, nu se strange hartia tare, se rasuceste la margini, se pun cele trei suluri in tava si se mai lasa sa dospeasca la loc cald inca 15 minute, se coc apoi in cuptorul incalzit la 220 grade pentru circa 20-25 minute.
V-am mai marturisit si in alte randuri ca ador bucataria turceasca...si cum de data asta am vrut altceva din carnea de miel,...
Pizza turceascaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj