- Faina, sarea, zaharul, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile timp de 1-2 minute. Se formeaza un aluat moale, putin lipicios la inceput (este posibil sa aveti nevoie de faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).
- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora.
- Se aseaza aluatul din nou pe suprafata de lucru.
- Se framanta aluatul putin si se modeleaza apoi astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul intre timp la 230 grade c.
- Se aseaza bucatelele de hartie decupate pe suprafata aluatului.
- Se presara faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace painea timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Am decupat mici bucatele de hartie sub forma a patru cercuri cu un diametru de aproximativ 3 cm, pe care le-am asezat pe suprafata aluatului inainte de a presara faina.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.