Named Bread

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g faina alba 000 proaspat cernuta si in plus faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 12 g sare de mare fin macinata
  • - 7 g drojdie uscata
  • - 30 ml ulei de masline
  • - 325 ml apa
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita cu seminte de in macinate
  • Este posibil sa aveti nevoie suplimentara de apa si / sau faina pentru framantarea aluatului

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol cu diametru mare toate ingredientele (cu exceptia oului si apei) - sarea se aseaza la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga treptat apa si se amesteca ingredientele cu mainile pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.

- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 6 minute.
- Se lasa aluatul framantat la dospit timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, intr-un loc cald, ferit de curent de aer.

- Se imparte aluatul corespunzator numarului de litere ce urmeaza a fi modelate (eu am taiat o mica parte de aluat pentru cele zece litere pe care le-am decupat iar din restul aluatului am modelat sase chifle de marime medie).

- Din partea mica de aluat (destinata modelarii literelor) se modeleaza cu mana literele dorite sau se intinde aluatul usor cu palmele pe blatul de lucru, se infaineaza putin suprafata si se decupeaza literele dorite cu ajutorul unor forme (ultima varianta mi s-a parut mai rapida si mai usoara).

Intre timp restul aluatului ramane acoperit cu un bol (din aceasta a doua parte de aluat am modelat ulterior sase chifle de marime medie).

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Literele decupate din aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt (literele modelate din aluat nu se deformeaza atunci cand sunt ridicate de pe suprafata de lucru daca folositi o rascheta de aluat).

- Se lasa aluatul la dospit in tava timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, la cald, ferit de curenti de aer.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut. In plus, se adauga pe chiflele pensulate cu ou, seminte de in macinate.

- Literele modelate din aluat se coc timp de aproximativ 15 de minute iar chiflele timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pana dobandesc o frumoasa culoare aurie (eu am copt aluatul in doua etape: initial literele apoi chiflele).

- Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.
Punctul de plecare pentru aceasta reteta a fost ”Named Bread” publicata in cartea lui Paul Hollywood - ”100 Great Breads”. Am modificat cantitatea ingredientelor necesare micilor decoratiuni realizate de autorul cartii rezultand astfel cateva litere si sase chifle de marime medie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.