Muffins cu Mazare si Cremvurst

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina oo
  • 80 gr mazare fiarta
  • 100 gr cremvurst taiat cubulete (sunca sau alt mezel)
  • 70 gr unt moale
  • 40 gr parmezan ras (sau alt cascaval) 2 oua
  • 100-125 ml lapte (puneti intii 100 ml si dc mai e nevoie mai adaugati)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca solidele: faina impreuna cu praful de copt, parmezanul, sarea si piperul si la final mazarea si cremvurstiul.

Separat amestecam lichidele: batem cele 2 oua + laptele (100 ml numai) +untul topit.

Varsam compozitia lichida peste cele solide si amestecam, dar nu prea mult ca sa le strivim de tot daca nu se incoropreaza bine toata faina, atunci mai adaugam putin lapte.

Ungem cu unt sau ulei formele si le tapetam cu faina, punem cu lingura din compozitia de muffins si introducem tava la cuptor.

La foc mediu pina sunt copate (aurii) cca 30-35 minute.

* pt cine vrea poate sa caleasca mazarea cu putina ceapa in ulei si sa o verse asa cu ceapa cu tot (fara ulei) in compozitie.. cinsd e rece evident!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.