Muffins cu Branza Feta, Speck sau Salam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 12 bucati:
  • 450 gr faina (sau 300 gr faina 00 si 150 gr faina de graham, sau neagra sau orice altceva ai) 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt (eu am pus drojdia instanta) 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml iaurt sau lapte batut
  • cubulete de speck (sau salam, sunca) 150 gr branza feta sau orice altceva
  • optional: busuioc tocat marunt (eu am uitat sa pun)
  • cateva rosii uscate tocate

Mod de preparare

Preparare:
Formele de muffin unse si infainate. Amesteci faina, sarea, praful de copt intr. Un castron. Se adauga ouale, uleiul, iaurtul sau lapte batut in functie de ce ai si se amesteca repede pana se formeaza o coca. Se imparte coca in mod egal in formele de muffins. Se infige in fiecare muffina cateva bucatele de branza si salam (daca ati hotarit sa puneti si rosii uscate se adauga si ele iar busuiocul se amesteca in coca de la inceput).

Se coc la cuptor la 200 de grade 20 de minute sau pina se rumenesc
Eu am facut jumatate de portie, adica numai 6 bucati. Cum nu puteam imparti 3 oua la 2 am pus numai 1 ou si pt restul de cantitate (cit ar fii cintarit jumatate de ou am pus apa minerala adica vreo 30 ml).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...