Intr-un bol micut, presarati drojdia peste apa calduta. Amestecati cu un tel sau o furculita pentru a se omogeniza. Adaugati zahar si ulei.
Intr-un bol mare, amestecati 5 ½ cesti de faina si lingura de sare. Turnati amestecul de drojdie peste faina si amestecati cu mainile, pentru a face un aluat. Daca este prea uscat, mai puneti apa.
Daca este prea moale, mai puneti faina. Scoateti aluatul pe un blat presarat cu faina. Framantati-l 3-5 min. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei, acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam 1 – 1 ½ ore.
Framantati aluatul din nou si scoateti-l pe un blat presarat cu faina. Formati un dreptunghi lung de aproximativ 30cm. Impartiti dreptunghiul in 6 parti egale. Modelati fiecare parte intr-o felie si puneti-le in tavi unse. Lasati-le sa creasca 30 min.
Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 175 grade c si puneti 2 sau 3 tavi direct pe polita. Coaceti 20 min. Scoateti franzelele din tava imediat si lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
Repetati procedura cu franzelele ramase.
- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen
(sursa: Iuliajewel)
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.