Malai cu Bostan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Un bostan (placintar)
  • - 1 kg de malai
  • - 1 kg de faina alba 650
  • - ulei 100 ml
  • - sare
  • - scortisoara
  • - zahar 100gr
  • - apa

Mod de preparare

Taiem bostanul in doua si-l v-om curata de samburi si ate. Fiecare jumatate o taiem in patru urmand sa dam bucatile prin razatoarea mare.

Calim in tuci bucatile de bostan pana se moaie fara a se prinde de tuci, le asezonam cu scortisoara si zahar iar dupa 5 min dam tuciul deoparte. Fierbem intr-un vas apa pana ce da in clocot si oparim faina si malaiul.

Adaugam sare (un praf, un varf de cutit) , amestecam pana obtinem un terci, ppunem bostanul calit. Pregatim coptorul la 275 grade, tavile unse cu ulei.
Rasturnam terciul in tavi nu mai gros de 3 cm dupa care il netezim cu o pensula muiata in ulei.

Cum santem gata, bagam tavile in cuptor. Timpul de coacere este de50-60 minute.
Se serveste cald sau rece in combinatii cu produse lactate (chisleag lapte prins, lapte batut, iaurt si altele). Ca desert in perioadele de post alaturi de diferite compoturi si dulceturi.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti