Lumanari Comestibile Pentru Craciun

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru salam:
  • -250g biscuiti
  • -150g iaurt de ananas/natural
  • -4 linguri de cacao
  • -2 linguri de lapte (optional)
  • Pentru glazura:
  • -300g ciocolata alba
  • -colorant rosu
  • -4 seminte de pin/migdale

Mod de preparare

Prima data se face salamul de biscuiti. Biscuitii se zdrobesc cu facaletul ori la robotul de bucatarie, apoi se pun intr-un bol, iar peste ei se pune atat iaurtul cat si cacao si se framanta bine, iar daca e nevoie si mai adauga si cele 2 linguri de lapte.

Din compozitie se fac patru bucati de salam, doua mai mari si doua mai mici.

Apoi, fiecare bucata de salam se inveleste in folie alimentara si se dau la frigider pentru cel putin 2h.

Cand se apropie sa expire timpul de "odihna" din frigider a bucatilor de salam, se topeste ciocolata. Ciocolata se imparte in doua. Jumatate se pune la topit la microunde, la temperatura cea mai mica, iar cealalta se lasa deoparte, pentru ca se va folosi mai tarziu.

Inainte de a da cu glazura, salamul de biscuiti, se pune in varful fiecarei bucati de salam, 1 samanta de pin sau o jumatate de migdala.

Apoi, se iau din frigider doua bucati de salam, care se dau cu glazura de ciocolata alba. Glazura se pune de sus, iar cu lingura sau cu pensula se ung toate extremitatile... nu trebuie sa iasa perfect neteda!!!

Cu ciocolata trebuie lucrat, foarte rapid ca altfel se intareste!

Dupa, se pune la topit la microunde cealalta cantitate de ciocolata, iar cand e lichida se pune colorant rosu ... sau ce culoare doriti, evident. Apoi, cu glazura rezultata se dau celelate doua bucati de salam.

Lumanarile rezultate, se mai dau la frigider pana se usuca.

Sarbatori fericite!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si scortisoara

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu...

Biscuiti cu miere si scortisoara
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj