Langosi cu Urda

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • faina 1 kg
  • lapte 400ml
  • oua 2 buc
  • zahar 150 gr
  • drojdie 2 cub sare
  • Umplutura:
  • urda 500gr
  • zahar - dupa gust
  • zahar vanilat 3 plic
  • galbenusuri 4 buc
  • gris 3 lg
  • sare
  • pt copt:
  • ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta mai elastica care se lasa la dospit. Dupa ce a crescut bine se portioneaza in mici bile (mie mi-au esit 23 buc) pe care le lasam din nou la crescut.

Fiecare bila se intinde cu merdeneaua peste care se aseaza umplutura de urda se unesc cele doua parti si se preseaza pe margine cu degetele.

Langosii astfel facuti se mai lasa din nou la crescut 10 min apoi se prajesc in baie de ulei la o temperatura mai mica. (daca uleiul este prea incins se coc repede pe deasupra si in interior raman cruzi).

Se servesc pudrati cu zahar.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.