Invartita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • miez de nuca 250 gr
  • una esenta de rom
  • miere de albine
  • 300 ml
  • sare
  • apa faina tip 650 700 gr ulei 50 ml

Mod de preparare

Deoarece timpii de dospire sunt cat se poate de mici si aluatul nostru nu are drojdie. Intai pregatim cuptorul ca pentru paine (230-240) grade apoi tava unde asezam invartita. Separat intr-un vas avem faina sarea (un varf de lingura) si cu apa incalzita facem o coco legata, nelipicioasa pentru a o putea rula.

Luam coca si cu ajutorul unui melesteu intindem coca pana ce obtinem o foaie subtire.
Cu ajutorul unei pensule intindem uniform uleiul pe foaie, dam cu faina sa absoarba surplusul de ulei, la fel procedam si cu miezul de nuca inmuiat in esenta de rom. Rulam cu grija de la un cap la celalalt cap si obtinem un fitil care la randul lui il rasucim pana ce pocneste pe alocuri.

Asezam in tavaunsa de dinainte spoim cu miere indoita cu apa, presaram cu mac si este gata de bagat la coptor. Coacerea dureaza ca la paine 50 min
Se spune de fapt si de drept ca nici un produs de patiserie nu se poata sa nu fie insotit de un produs lactat. Si atunci daca nu este de post avem iaurt, sana, keffir. Lapte prins sau lapte batut, iar in varianta de post umblam la comara si scotocim dupa un compot.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.