Huajuan in Forma de Trandafiri Galbeni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 gr făină
  • 100 gr piure de dovleac dulce
  • 8 gr apă călduţă
  • 1,5 gr drojdie
  • 20 gr zahăr

Mod de preparare

1. Dizolvăm drojdia în apă călduţă. Turnăm soluţia în piureul de dovleac dulce şi amestecăm bine.

2. Adăugăm zahărul în făină, apoi punem piureul de dovleac dulce şi facem un aluat.

3. Acoperim cu un capac sau cu o bucată de pânză umedă vasul în care punem aluatul şi îl lăsăm la dospit, într-un loc cald, timp de 3 - 5 ore, pentru ca volumul acestuia să crească de 1, 5 ori.

4. Presărăm făină pe planşetă. Frământăm aluatul pentru eliminarea aerului din el. tăiem apoi aluatul în bucăţi de 50 gr. şi le răsucim cu mâinile în baghete de aproximativ 10 centimetri lungime.

5. Tăiem un aluat în şase bucăţi din care una este mai mică decât celelalte cinci.

6. Răsucim apoi bucata mică de aluat în formă de măslină, care va fi stamina. Întindem cu sucitoarea celelalte cinci bucăţi de aluat în foi ale căror margini sunt puţin mai subţiri.

7. Etajăm foile de aluat în lateral, lăsându-se o distanţă pe marginile fiecărei foi. Trasăm cu un beţişor o linie profundă în centrul foilor de aluat. Punem apoi aluatul în formă de măslină pe foaia cea mai de jos.

8. Rulăm foile de aluat de jos în sus, apoi rupem ruloul de la mijloc unde este linia trasată de beţişor. Modelăm „petalele” după preferinţă şi avem gata doi „trandafiri” frumoşi.

9. Turnăm apă într-o oală cu aburi. Întindem un tifon îmbibat cu apă pe placa perforată. Punem „trandafirii” pe tifon, la distanţă unul de celălalt. Acoperim capacul oalei şi lăsăm huajuanul acolo timp de 10-15 minute.

10. Aprindem focul. După ce apa clocoteşte, lăsăm huajuanul în continuare 10-15 minute la aburi. Apoi stingem focul şi deschidem capacul doar după câteva minute. Şi astfel huajuanul este gata. Scoatem „trandafirii” galbeni pe o farfurie.

Sfaturi:
1. Cum faceţi piureul de dovleac dulce? Scoateţi seminţele dovleacului dulce, îl tăiaţi în bucăţi, le puneţi la aburi până când devin moi. Eliminaţi coaja şi zdrobiţi pulpa dovleacului.

2. Când adăugaţi piureul de dovleac în făină, să nu puneţi totul dintr-o dată, pentru că este posibil ca aluatul să fie prea umed. Dacă apare această problemă, puteţi adăuga o cantitate potrivită de făină pentru ca aluatul să nu fie lipicios.

3. Dacă doriţi să finalizaţi dospirea aluatului în timp scurt, puteţi folosi cuptorul. Puneţi vasul cu aluat pe o tavă şi turnaţi apă clocotită în tavă. Apoi puneţi tava în cuptor. Alegeţi temperatura de 40-50 grade Celsius şi dospirea se poate realiza în cel mult o oră.

4. Puteţi modifica, în funcţie de gustul dumneavoastră, cantitatea de zahăr sau chiar să nu folosiţi deloc.
La fel ca mantoul şi baozi, huajuan este o mâncare din făină preparată la aburi, des întâlnită pe masa chinezilor. Spre deosebire de huajuanul obişnuit, în această reţetă se adaugă dovleacul dulce, iar produsele sunt modelate în formă de trandafiri, ceea ce face ca acestea să fie şi mai atrăgătoare.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE!  Alex Cirtu va arata pas cu...

Tort de clatite cu ciocolata si fructe
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj