Gogosi (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 400-450 gr faina (sau mai mult, depinde de faina folosita)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa se incalzeste usor se adauga si laptele caldut se pune zaharul si drojdia si se acopera. Se lasa asa pana drojdia este topita si incepe sa faca bulbuci (dospeste). Se adauga 400 gr faina amestecata cu un praf de sare si coaja de lamaie si se incepe framantatul.

Trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de modelat. Daca aluatul este prea lipicios dupa 5 minute de framantat, blatul de lucru se infaineaza usor si se framanta in continuare adaugand tot cate un praf de faina pe blat si framantand pana obtinem consistenta aluatului moale, asa cum am scris mai sus.

Se pune aluatul inapoi in vasul in care am framantat la inceput dar nu uitam sa ungem usor cu putin ulei. Acoperim si lasam la dospit. Cand si-a dublat volumul scoatem din vas si punem pe blatul de lucru, intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm si cu un pahar cu buza subtire incepem sa decupam.

Resturile cazute se aduna, se framanta din nou si se mai intinde o foaie pe are o decupam iarasi. Asezam gogosile formate pe o tava unsa cu putin ulei si acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit. Cand au crescut suficient, incalzim ulei in tigaie si incepem sa prajim. Uleiul trebuie sa fie destul de mult in tigaie si focul trebuie sa fie moale (incet).

Prajim doar cate 3-4 gogosi odata, cand s-au rumenit pe o parte ii intoarcem pe partea opusa si ii prajim. Scoatem pe un servet absorbant, prafuim cu zahar praf vanilat si servim calzi si acoperiti cu gem de capsuni.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas unguresc

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa.   

Gulas unguresc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj