Gogosi Aromate de Post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 20 g drojdie proaspata
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - coaja de lamaie sau portocala
  • - 300 ml apa calduta
  • - 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron dupa care se face o adancitura in mijloc si se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul, uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie sau portocala.

Se face un aluat elastic, nelipicios. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie de 0.5 cm se taie gogosile cu paharul sau forma si se lasa 15 min la crescut.

Dupa care se prajesc in ulei de arahide.

Se scot pe hartie sa se scurga uleiul si se pudreaza cu zahar pudra.

Delicioase calde, dar si reci sunt bune.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "DEA"

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...

Prajitura "DEA"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj