Focaccia cu Masline

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300g faina
  • -20g drojdie
  • -100ml apa
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita zahar
  • -10 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -10 masline

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea si zaharul. Dupa care, se adauga 5 linguri de ulei de floarea-soarelui. Drojdia se dizolva in apa si se adauga peste faina.

Se framanta, iar aluatul rezultat v-a avea o textura mai moale, sa nu adaugati faina, ci o lingura de ulei.

Loviti aluatul de 50 de ori de masa, dupa care lasati-l la crescut. Lovirea aluatului de masa, de 50 ori, inseamna 30 min de framantat.

Aluatul, e pregatit pt urmatorul pas, doar atunci cand volumul lui e dublat.
Luati o hartie de copt, aranjati-o in tava, ungeti-o cu 2 linguri de ulei si aranjati aluatul in tava.

Adaugati peste aluat inca o lingura de ulei, iar cu varfurile degetelor, apasati aluatul, asa incat sa ajunga uleiul in el, uniform.

Maslinele, daca au samburi, taiati-le pe mijloc si scoateti-le samburii, dupa care aruncati-le peste aluat. Tava se da la cuptor, pana foccacia prinde o culoare frumoasa aurie.

e buna atat rece cat si calduta ... pofta buna!
Noua ne place, aceasta, focaccia sa o acompaniem, cu rosii si usturoi:)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj