Focaccia cu Masline

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300g faina
  • -20g drojdie
  • -100ml apa
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita zahar
  • -10 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -10 masline

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea si zaharul. Dupa care, se adauga 5 linguri de ulei de floarea-soarelui. Drojdia se dizolva in apa si se adauga peste faina.

Se framanta, iar aluatul rezultat v-a avea o textura mai moale, sa nu adaugati faina, ci o lingura de ulei.

Loviti aluatul de 50 de ori de masa, dupa care lasati-l la crescut. Lovirea aluatului de masa, de 50 ori, inseamna 30 min de framantat.

Aluatul, e pregatit pt urmatorul pas, doar atunci cand volumul lui e dublat.
Luati o hartie de copt, aranjati-o in tava, ungeti-o cu 2 linguri de ulei si aranjati aluatul in tava.

Adaugati peste aluat inca o lingura de ulei, iar cu varfurile degetelor, apasati aluatul, asa incat sa ajunga uleiul in el, uniform.

Maslinele, daca au samburi, taiati-le pe mijloc si scoateti-le samburii, dupa care aruncati-le peste aluat. Tava se da la cuptor, pana foccacia prinde o culoare frumoasa aurie.

e buna atat rece cat si calduta ... pofta buna!
Noua ne place, aceasta, focaccia sa o acompaniem, cu rosii si usturoi:)

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...

Tort cu nuca
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti