Faina se amesteca cu sarea si zaharul. Dupa care, se adauga 5 linguri de ulei de floarea-soarelui. Drojdia se dizolva in apa si se adauga peste faina.
Se framanta, iar aluatul rezultat v-a avea o textura mai moale, sa nu adaugati faina, ci o lingura de ulei.
Loviti aluatul de 50 de ori de masa, dupa care lasati-l la crescut. Lovirea aluatului de masa, de 50 ori, inseamna 30 min de framantat.
Aluatul, e pregatit pt urmatorul pas, doar atunci cand volumul lui e dublat.
Luati o hartie de copt, aranjati-o in tava, ungeti-o cu 2 linguri de ulei si aranjati aluatul in tava.
Adaugati peste aluat inca o lingura de ulei, iar cu varfurile degetelor, apasati aluatul, asa incat sa ajunga uleiul in el, uniform.
Maslinele, daca au samburi, taiati-le pe mijloc si scoateti-le samburii, dupa care aruncati-le peste aluat. Tava se da la cuptor, pana foccacia prinde o culoare frumoasa aurie.
e buna atat rece cat si calduta ... pofta buna!
Noua ne place, aceasta, focaccia sa o acompaniem, cu rosii si usturoi:)
Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...
Desert tort SumegiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj