Focaccia Barese (Adica din Zona Bari)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 400 gr faina de griu dur (se poate folosi si doar faina obisnuita, pt cine nu gaseste griu dur)
  • 200 gr faina 00
  • 15 gr drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare groasa
  • 400 ml apa calduta
  • 15 ml ulei de masline
  • 30 gr fulgi de cartofi (cei pt piure instant)
  • Condimente:
  • ulei
  • rosii mici
  • masline
  • sare groasa
  • oregano

Mod de preparare

Se face un aluat cu ingredientele de mai sus, se lasa sa dospeasca, se incalzeste cuptorul si in acest timp ungem tava cu ulei si cu miinile unse intindem aluatul in tava, intinzind cu degetele. Ungem cu pensula cu ulei, asezam deasupra maslinele si rosiile presaram cu origan si sare.

Lasam putin sa mai dospeasca pina cind se incalzeste cuptorul si coacem pina cind se rumeneste frumos, la temperatura maricica (cuptorul intre mediu si mare).
* in loc de fulgi de cartofi eu am pus un cartof curatat de coaja, copt la microunde (sau il fierbeti), lasat sa se raceasca si strivit
** rosiile mele erau cam maricele si deci le-am taiat dupa care le-am asezat cu coaja spre aluat ca sa nu se ude prea tare.

Pentru ca este destul de inalta o puteti taia si umple cu brinza, sunca, ce vreti...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa