Flan Parisian

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125g de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 90g de unt
  • 40g de apa in care ati dizolvat 1/2 lingurita de sare (ati citit bine g, asa am gasit reteta)
  • Crema:
  • 2 oua (~53-60g unul)
  • 120g de zahar pudra
  • 50g de maizena
  • 1 praf de sare
  • 500ml de lapte
  • 1 pastaie de vanilie + 1zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatim aluatul cel putin cu 3 ore inainte. Ideal ar fi de cu seara.

Intr-un vas depunem faina si lingurita de zahar, se amesteca bine. Untul trebuie sa fie maleabil, dar rece. Il taiam in cuburi maruntele si il asezam peste faina, amestecam cu maina si apoi luam cate o cantitate de faina si unt si o frecam intre palme pana cand textura este nisipoasa.

Adaugam cate putina apa si formam un aluat nelipicios, suplu. Se formeaza o bila pe care o vom prelucra pe hartie de copt dand forma vasului in care vom pregati flanul. Asezam aluatul cu tot cu hartie in vas si dam la frigider minimum 2h.

Intr-o craticioara punem laptele si pastaia de vanilie taiata in doua avand grija sa scoatem in prealabil grauntii, adaugam si zaharul vanilat. Dam pe foc supraveghind.

Amestecam bine cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul pudra si maizena, cand totul este lis si albicios, varsam cate putin din lapte. Cand am terminat cantitatea de lapte, dam la o parte pastaia de vanilie si transvazam din vasul cu ouale inapoi in craticioara. o asezam la foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Dam deoparte lasam sa se racoreasca.

Varsam crema rece peste aluat si coacem la cuptorul preincalzit la 200-210 de grade c.
Scoatem din cuptor si racorim pe un grilaj.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa