Flammekueche

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat
  • 240 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 ml bere blonda
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingura ulei
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • compozitie
  • 150 gr branza de vaci sau urda
  • 2- linguri smantana grasa
  • 2 cepe
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 4-5 felii de sunca afumata
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- se face un aluat din cantitatile date mai sus si se lasa la dospit cca o ora.

- se face in acest timp compozitia: se taie ceapa pestisor si se caleste in putin ulei, cu 1/2 lingurita de sare si tot atat piper; se scoate ceapa si se prajeste baconul usor de tot, pe ambele fete; se amesteca branza cu smantana si se rade nuscoara;

Dupa trecerea unei ore se scoate aluatul pe un blat infainat. Se observa ca este destul de vascos si pare nelegat, nefacut bine. Trebuie sa ne abtinem de-a mai adauga faina, se lucreaza cu mana usor uleiata si doar cu putina faina de pe planseta.

Apoi, cu palmele infainate se intinde aluatul pe masura formei in care vrem s-o coacem, nu folosim sucitorul ci doar palmele si eventual degetele (dar doar la margini). Acesta este aluatul dospit cu o parte bere si una apa, specific acestui fel de preparat si trebuie sa fie doar un pic mai gros decat cel al pizzei (4-5 mm maxim), avand in vedere ca mai creste si la coacere;

- se incinge cuptorul;
- se presara o mana de malai grosier pe piatra sau forma pe care se va coace; se transfera aluatul peste malaiul egal imprastiat;

- se intinde apoi cu ajutorul unei spatule compozitia de ceapa, smantana si branza, se presara deasupra sunca semi-prajita si se introduce la cuptor unde se lasa 10-15 minute (sau pana marginile devin aurii)

- se scoate pe un blat si se presara deasupra frunze verzi de ceapa (sau marar, ori telina)

- se feliaza imediat. Blatul este crocant la exterior dar foarte pufos inauntru. Este aerisit si plin de gaurele simpatice datotate berii (probabil ...) La fel de important este ca blatul sa fie subtire, doar un pic mai gros decat un creion (de aceea am si pus in poza un creion)

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.