Flammekueche

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat
  • 240 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 ml bere blonda
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingura ulei
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • compozitie
  • 150 gr branza de vaci sau urda
  • 2- linguri smantana grasa
  • 2 cepe
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 4-5 felii de sunca afumata
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- se face un aluat din cantitatile date mai sus si se lasa la dospit cca o ora.

- se face in acest timp compozitia: se taie ceapa pestisor si se caleste in putin ulei, cu 1/2 lingurita de sare si tot atat piper; se scoate ceapa si se prajeste baconul usor de tot, pe ambele fete; se amesteca branza cu smantana si se rade nuscoara;

Dupa trecerea unei ore se scoate aluatul pe un blat infainat. Se observa ca este destul de vascos si pare nelegat, nefacut bine. Trebuie sa ne abtinem de-a mai adauga faina, se lucreaza cu mana usor uleiata si doar cu putina faina de pe planseta.

Apoi, cu palmele infainate se intinde aluatul pe masura formei in care vrem s-o coacem, nu folosim sucitorul ci doar palmele si eventual degetele (dar doar la margini). Acesta este aluatul dospit cu o parte bere si una apa, specific acestui fel de preparat si trebuie sa fie doar un pic mai gros decat cel al pizzei (4-5 mm maxim), avand in vedere ca mai creste si la coacere;

- se incinge cuptorul;
- se presara o mana de malai grosier pe piatra sau forma pe care se va coace; se transfera aluatul peste malaiul egal imprastiat;

- se intinde apoi cu ajutorul unei spatule compozitia de ceapa, smantana si branza, se presara deasupra sunca semi-prajita si se introduce la cuptor unde se lasa 10-15 minute (sau pana marginile devin aurii)

- se scoate pe un blat si se presara deasupra frunze verzi de ceapa (sau marar, ori telina)

- se feliaza imediat. Blatul este crocant la exterior dar foarte pufos inauntru. Este aerisit si plin de gaurele simpatice datotate berii (probabil ...) La fel de important este ca blatul sa fie subtire, doar un pic mai gros decat un creion (de aceea am si pus in poza un creion)

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Tanu-Motanu

În aşteptarea nepoţilor mei, le-am pregătit o surpriză dulce: un tort-motănel, cu blat de nucă, bine...

Desert tort Tanu-Motanu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj