Farl

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g faina alba proaspat cernuta si suplimentar, faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 13 g sare de mare fin macinata
  • - 60 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 8,4 g drojdie uscata
  • - 300 ml apa calduta

Mod de preparare

- Faina, sarea, untul si drojdia se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile, timp de aproximativ 4 minute, pana cand intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata in aluat.

- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Aluatul framantat se pune din nou in bol si se lasa sa dospeasca acoperit, intr-o incapere calduta, ferit de curent timp de 1 ora (eu obisnuiesc sa las aluatul pe suprafata de lucru, sa il acopar cu bolul si sa il las astfel sa dospeasca timp de 1 ora).

- Se pune aluatul pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.

- Se pune aluatul in tava pregatita, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas (eu il acopar cu acelasi bol) si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se presara putina faina pe suprafata aluatului.

- Se taie suprafata aluatului realizand 9 linii divergente.
- Se coace aluatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
- Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads”.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

initial am vrut sa prepar prajitura doar cu piersici, dar am zis: hai sa incerc si cateva mure...si nu a fost o idee gresita

Prajitura rasturnata cu piersici si mure
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure