Dam jumarile prin masina de tocat nr 10 le asezonam cu sare cu piper cu chimen.
Intr-un lighean faina cernuta si aerata, ii facem gaura i mijloc punen jumatate din continutul unui pachetel de drojdie uscata diluam cu lapte caldut sa obtinem o mai a mica si cand incepe sa creasca spargem trei oua si cu jumarile facem un aluat de consistenta tare.
Il intindem foaie la 1 cm grosime si taiem diferite forme.
Separat pregatim o tava pentru a o baga la cuptor, tava in care asezam formele obtinute le ungem cu ou, radem cascaval pe ele, putin chimen si la bagam la cuptor. Timpul de coacere nu este mai mare de 25 de min la o temperatura de 200 de grade.
Se servesc calzi sau reci cu compoturi fel de fel, cu produse lactate, cu diferite ceaiuri si se pot consuma si simpli.
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.