Cozonac Simplu si Pufos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg faina
  • - 200 g zahar
  • - 600 ml lapte
  • - 50 g drojdie proaspata de bere
  • - 50 g untura
  • - 4 galbenusuri
  • - coaja de lamaie si portocala
  • - sare un pic
  • -4 linguri cacao
  • -4 linguri zahar
  • - 1 galbenus
  • - 3 linguri lapte
  • - zahar tos

Mod de preparare

Se cerne faina dupa care se face o adancicura in mijloc in care se adauga sarea, galbenusurile, coaja de lamaie si portocala si laptele caldut in care am dizolvat zaharul si drojdia.
Se amesteca bine dupa care se adauga treptat untura topita si framantam bine.
Se lasa la crescut 2 ore sau chair mai mult daca camera nu e calda.
Cand a crescut se imparte in 6 pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata si se presara cu zaharul amestecat cu cacao.
Se ruleaza si se impletesc 2 cozonaci care se pun In tavile unse cu untura si tapetate cu faina si se lasa la crescut pana ajung la bordul tavii.
Se ung cu galbenusul amestecat cu laptele dupa care se presara cu zahar.
Se coc la cuptorul preaincalzit la 180 grade pentru o ora.
Deliciosi langa o cana de lapte.


Iubeste romaneste pentru mine e cozonacul ??

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.