Covrigei cu sare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 pachet margarina
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • sare fina

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina, apoi adaugam ouale si drojdia dizolvata in 50 ml lapte si putin zahar, putina sare,se framanta pana se obtine un aluat de consistenta potrivita.

Se modeleaza covrigei si se ung cu ou batut, se dau la cuptor pana prind putina culoare.

Se stropesc ( cand sunt calzi) cu un amestec din faina -apa-sare( dupa gust).


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...