Cornuri Pufoase cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 bucati:
  • Aluat:
  • - 125 ml lapte
  • - 250 g faina
  • - 1/2 plic drojdie uscata
  • - 2 linguri ulei
  • - 4 linguri zahar
  • Umplutura:
  • - 3 mere
  • - 3 linguri zahar
  • - 1/4 lingurita esenta de portocale
  • Pentru uns:
  • - 4 linguri miere
  • - optional (un ou pentru uns)

Mod de preparare

- zaharul se dizolva in laptele caldut
- intr-un vas se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat
- se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios, si la final se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat
-se lasa la dospit circa 30 de minute

- intre timp se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit impreuna cu zaharul pentru 5-10 minute si daca lasa mult sirop se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia
- cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit
- cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa
- se taie foaia in patru apoi in sase si apoi in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi

- se ruleaza cu grija, si se aseaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina
- se ung optional cu un ou batut, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult, ca am avut program de joaca cu printesa, si am uitat de ele: p)

- cand sunt gata, se ung (calde) cu miere

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.