Cornuri Bicolore

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 400 gr rahat
  • sare
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 150 ml apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, dupa aceia am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua iar o parte o amestecam cu cacao dizolvata in putin lapte. Astfel aluaturile obtinute le lasam sa creasca.

Dupa ce au crescut le portionam obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca si fiecare se intinde in forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min apoi le coacem la foc mic.

Dupa ce le scoatem le insiropam in siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti