Clatite din Galicia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -400 ml lapte
  • -100 ml apa
  • -2 oua
  • -1 lingura cu zahar
  • -putina sare
  • -ulei pt prajit

Mod de preparare

Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea, apa si laptele. Se amesteca bine, dupa care se pune faina si se amesteca din nou.

O tigaie de pune la foc, iar cu o pensula se unge cu ulei (in reteta scria ca e bine sa se foloseasca slanina, dar eu am folosit ulei). Dupa, se pune compozitia cu un polonic in tigaie. Se misca tigaia putin, asa incat sa ajunga compozitie pe toata suprafata ei. Apoi, se prajeste clatita pe o parte, dupa care se intoarce si se lasa la prajit si pe cealalta parte.

Prajita, clatita se pune pe un platou, iar dupa se face o alta clatita. Si asa procedeaza cu toata compozitia.

Se pot servi atat calde, cat si reci, iar dupa plac, puteti opta pt crema de ciocolata sau gem.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...