Clatite din Galicia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -400 ml lapte
  • -100 ml apa
  • -2 oua
  • -1 lingura cu zahar
  • -putina sare
  • -ulei pt prajit

Mod de preparare

Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea, apa si laptele. Se amesteca bine, dupa care se pune faina si se amesteca din nou.

O tigaie de pune la foc, iar cu o pensula se unge cu ulei (in reteta scria ca e bine sa se foloseasca slanina, dar eu am folosit ulei). Dupa, se pune compozitia cu un polonic in tigaie. Se misca tigaia putin, asa incat sa ajunga compozitie pe toata suprafata ei. Apoi, se prajeste clatita pe o parte, dupa care se intoarce si se lasa la prajit si pe cealalta parte.

Prajita, clatita se pune pe un platou, iar dupa se face o alta clatita. Si asa procedeaza cu toata compozitia.

Se pot servi atat calde, cat si reci, iar dupa plac, puteti opta pt crema de ciocolata sau gem.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.