Cir cu Braza Iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza iute 150 de gr
  • malai
  • sare
  • smantana o ceasca

Mod de preparare

Smantanim o oala cu lapte si punem smantana intr-o ceasca, desfacem capacul la putina si scoatem un castron de branza iute, luam si un ciurel de malai si parasim camara.

Facem focul la soba si punem tuciul cu apa pe foc. Un praf de sare si o mana de malai pentru a observa cand da in clocot, iar atunci cand da punem malai putin cate putin dar o treime de malai fata de mamaliga.

Sa nu fie mai gros de consistenta smantanei si fiert bine punem branza dupa pofta, mestecam si venim si cu ceasca de smantana pe care o turnam in fir usor si omogenizam toata compozitia.
Se serveste firbinte mai mult ca o prisnita pentru copiii care invoaca anumite stari de gripa insotita cu tuse, un remediu natural contra racelii si o reteta destul de delicioasa servita intre mase.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...

Tort cu nuca
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti