Chifle Frantuzesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 1/2 cani faina necernuta
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 lingura praf de copt
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 1/3 cani iaurt gras (min 7% grasime), aprox 500 g
  • - 4 linguri ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 lingura apa
  • - seminte (mac, susan, dovleac, floarea - soarelui etc)

Mod de preparare

Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc.

Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!).

Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min.
Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar.

Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

Îmi plac mult genul acesta de aperitive și le prepar aproape la fiecare sfârșit de săptămână,...

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj