Chifle cu Susan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g faina
  • -150ml apa calduta
  • -20g drojdie
  • -1 lingura ulei de masline
  • -2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -2 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita susan
  • -1 ou

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si lingura de ulei de masline. Drojdia se dizolva in apa calduta. Dupa care se amesteca cu faina.

Ingredientele, se framanta.

Peste aluatul rezultat, se pune 1 lingura de ulei de floarea-soarelui si se framanta.

Framantat bine, aluatul se ia din bol si se loveste de minim 100 de ori de masa. Cele 100 de lovituri inlocuiesc 30 minute de framantat.

Apoi, se pune intr-un bol si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa care se pune aluatul pe o plansa de lucru, data cu ulei si se imparte in 5 parti.
Fiecare bucata se framanta si se formeaza cate o chiftea.

Apoi, chiflele se pun intr-o tava. Se mai lasa la crescut pentru 20 min. Dupa care se dau cu ou si se presara cu susan peste ele.

Dupa ce sunt date toate cu susan si ou, se pot baga la cuptor.

Se lasa in cuptor pana prind o culoare maronie.

Se servesc reci.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult...

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj