Chifle cu Lapte

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 25 buc
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 12 g drojdie proaspata
  • 5 g sare
  • 1 ou pt uns deasupra

Mod de preparare

Preparare: Se topeste drojdia in laptele caldut la care se adauga zaharul si untul topit racorit, intr-un castron se pune faina se face o fantana la care se adauga compozitia de mai sus. Se amesteca bine si se pune sarea, se framanta un aluat elastic.

Se lasa la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Se ia din aluat cate un pic cca 30 g si se fac chifle se pun in tava de copt tapetata cu hartie si se mai lasa la crescut pana isi dubleaza volumul cam 1 ora, se ung cu ou batut. Se dau la cuptorul preancalzit la 220 grade pt 15-18 min.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...

Tort cu nuca
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti