Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut, apoi am turnat peste faina pe care am cernut-o cu o sita, impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.
Dupa aceea, am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framantat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.
Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.
Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti