Branzoaice Moldovenesti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • un cub de drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 90 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • esenta dupa preferinta
  • Ingrediente umplutura de branza de vaci:
  • 350 g branza de vaci bine scursa
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare

1. Faina se cerne intr-un bol adanc.
2. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.
3. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.
4. Apoi se adauga restul de lapte, ouale, zahar, sarea si esenta.
5. Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati.
6. Framantati aluatul pana devine moale si elastic, iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.
7. In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 1 ou, esenta/ coaja de lamaie.
8. Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici.
9. Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...