Biscuiti de `sticla`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -350g faina (jumatate faina manitoba si jumatate faina 00)
  • -125g unt
  • -125g zahar
  • -1 ou mare
  • -coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • -1/2 praf de copt
  • -putin sare
  • -bomboane tari

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.
Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.

Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare. Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici. Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.

Daca doriti ca sa prindeti in brad aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.

Apoi, tava se da la cuptor pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.

Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.

Dupa mine, sunt mult mai buni a doua zi, cand incep sa se inmoaie.

Sarbatori fericite!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa