Tortellini cu Sos Tomat si Pancetta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g tortellini (cu ricotta si spanac sau cu carne dupa plac)
  • -1 ceapa
  • -4 sau 5 catei de usturoi
  • -250g pancetta afumata (sunculita)
  • -250 ml sos tomat
  • -250 ml apa
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 foaie dafin
  • -1 lingurita zahar
  • -2 sau 3 linguri de formaggio
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Tortellini se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Acestea se pun la fiert, atunci cand incepeti sa faceti sosul.

Separat pregatiti sosul in urmatorul mod:
Se pune uleiul de masline la foc. Cand e incins uleiul se pune ceapa. Lasati usturoiul 1-2 minute sa se prajeasca dupa care puneti usturoiul. Lasati sa se prajeasca ceapa si usturoiul pt cateva minute, dupa care puneti pancetta afumata.

Dupa ce s-au prajit pt cateva minute, toate, impreuna se adauga sare si piper.

Dupa sare si piper se adauga sosul tomat. Si imediat dupa sosul tomat se adauga si 250 ml apa. Se adauga si lingurita de zahar si foaia de dafin, rupta si se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert, pana cand scade mai mult de jumatate.

Dupa ce a scazut sosul, suficient, se opreste focul si se pune deoparte pana cand sunt fierte si tortellini (in cazul in care nu au fost fierte deja). Ca sa fiti siguri ca sosul e gata, verificati ca acesta sa aiba o consistenta densa, ce a ramas in urma apei care s-a evaporat.

Odata fierte si tortellini, se pun peste sos. Se amesteca bine, asa incat sa ajunga sos pe fiecare bucatica in parte. Inainte de a se servi, se poate presara formaggio, daca nu, sunt foarte bune si fara.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

La sfârșitul lunii decembrie a fost ziua de naștere a fetiței mele și i-am pregătit acest tort delicios cu crema...

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj