Taietei Pentru Supa - Gartene - Urechiuse - Csiga Teszta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 3 oua
  • 2 praf sare
  • 200 gr faina
  • Mai avem nevoie de o spata si de un fus Cum fusul mi-a lipsit am confectionat din betigase de lemn

Mod de preparare

Preparare :

Punem intr-un vas cele 3 oua si cele 2 prafuri de sare si cu o furculita le batem bine. Adaugam cele 200 gr faina ( cantitatea de faina depinde si de calitatea si tipul acestuia) si amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom framanta bine. Intindem acest aluat cu un sucitor ( pe vremuri se facea o patura subtire numai cu sucitorul, facaletul, dar in ziua de azi gospodinele se mai modernizeaza. . . . ) cat de cat, il taiem apoi in fasii si cu ajutorul unui aparat de intins intindem fasiile de aluat pana la ultima treapta ( in cazul meu 9) al aparatului. Fasiile astfel intinse se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop.

Se ia o fasie si se taie in doua, pe lungime in asa fel incat sa obtinem fasii mai inguste. Aceste fasii la randul lor le vom taia in patratele sau romburi mai marunte cu dimensiune de 1. 5 cm / 1. 5 cm. Luam un astfel de patratel il asezam pe spata si cu varful "fusului" asezat pe unul din colturi prin apasare usoara rulam aluatul. Astfel obtinem gartenele alias urechiusele sau cunoscutele csiga teszta.
Acesti taietei se fierb in supa de carne, dar se pot folosi si ca garnitura la paprikasuri.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Am pregatit o placinta gustoasa cu legume, ca tot suntem in plin sezon.

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj