Spaghetti cu Sos, Rapide

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1-2 cepe, tocate marunt
  • -5-6 catei de usturoi, zdrobiti
  • -300-500g ciuperci proaspete (sau din conserva), taiate feliute
  • -2 borcane(720 ml fiecare) Ghiveci cu gogosari pentru iarna
  • -2-3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri amidon (sau faina)
  • -bulion-functie de cat de zemos vreti sa fie sosul (eu am pus 300 ml)
  • -1 lingurita zahar
  • -mirodenii:
  • oregano
  • cimbru
  • magheran
  • etc-dupa preferinta
  • -1-2 pachete spaghetti

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghettele, in multa apa clocotita, usor sarata.
Eu le pun in picioare in vasul cu apa, de jur-imprejurul peretilor, lasandu-le sa coboare singure, pe masura ce se inmoaie, fara sa le amestec. Le las pana ajung toate in apa, mai dau cateva clocote, pun capacul si iau vasul de pe foc.

Intre timp se pregateste sosul.

In uleiul incins se caleste putin ceapa, apoi ciupercile, amestecand mereu, pana sunt facute.

Se adauga "ghiveciul cu gogosari pentru iarna", bulionul, zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se pune amidonul desfacut in putina apa, se amesteca pana se leaga sosul.

Se asezoneaza(se pune sare si piper), se adauga mirodeniile preferate, usturoiul, se amesteca si se aduce din nou la punctul de fierbere.

Se acopera vasul, se ia de pe foc, se lasa 5 min. sa se patrunda aromele.

Intre timp se scurg spaghettele.
Se servesc cu sos (amandoua fiind calde)
Astfel in 10-15 min aveti gata un preparat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa