Spaghette cu Pesto de Rucola si Zucchine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250g spaghete
  • -200ml apa + apa pt fiert spaghetele
  • -1 mana buna de rucola
  • -2 nuci
  • -2 catei de usturoi
  • -7 linguri ulei de masline
  • -1 zucchina
  • -4 linguri formaggio
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Separat, intr-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi, intreg.

Zucchina se spala, se taie in patru, se scoate partea alba din interior si se taie cuburi. Cuburile se pun in tigaie.

Se lasa la prajit, putin, dupa care se adaugam 200ml apa, sare si piper. Dupa ce a scazut, apa, se stinge focul si se lasa zucchina putin la racit.

Separat, se spala rucola si se pune in paharul de la blender. Se pun peste rucola si un catel de usturoi si miezurile de la nuca. Se arunca, usturoiul din tigaie, iar zucchina se pun in paharul de la blender, peste rucola si restul.

Peste legume se pune sare si se mai pun 4 linguri de ulei de masline. Se mixeaza bine cu blenderul pt cateva minute.

Cand spaghetele au fost fierte, se pun intr-un bol, iar peste ele se pune sosul. Se amesteca bine spaghetele cu sosul, iar la sfarsit se pun lingurile de formaggio.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj