Spaghete cu Sos de Rosii si Ansoa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 160-200 gr spaghete sau alte paste
  • 1/2 cutie mica cuburi de rosii in suc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 file de ansoa (deci o jumatate de peste, pe lungime, asa cum se gaseste in borcan)
  • 1 lingura de ulei
  • 3 jumatati de rosii uscate
  • un pumn de patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Punem uleiul si fileul de ansoa in tigaie si strivim cu o lingura de lemn sau cu furculita (daca tigaia nu-i antiaderenta) pina cind pestele se dizolva in uleiul din tigaie, adaugam rosiile uscate tocate marunt, catelul de usturoi intreg si doar putin strivit si pulpa de rosii cu suc din conserva.

Lasam sa fiarba pe foc cit timp pe flacara alaturata fierbem pastele: in multa apa, le adaugam numai cind clocoteste apa, tot atunci punem si sarea si le lasam sa fiarba numai cit scrie pe pachet (daca nu scrie de obicei nu-s de calitate dar asta e alta poveste si deci trebuie sa le gustati) .

Scurgem pastele si fara sa le clatim le rasturnam in tigaia cu sosul de rosii.. Amestecam citeva secunde pe foc apoi stingem flacara si adaugam patrunjelul tocat.

inainte de a le servi aruncam catelul de usturoi

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...