Salata de Paste cu Macrou, Dovlecei si Rosii Uscate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr pasta
  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 catel de usturoi
  • 10 rosii uscate conservate in ulei
  • 150-200 gr de macrou in ulei
  • 1 ou fiert
  • sare
  • ulei de masline extra-virgin

Mod de preparare

Intr-o tigaie puneti 2 linguri ulei de masline, un catel de usturoi taiat marunt si caliti dovlecelul taiat rondele, apoi lasati sa se raceasca.
Scurgeti de ulei macroul, il maruntiti, taiati rosiile uscate in bucati, taiati albusul fiert iar galbenusul il tineti deoparte.

Fierbeti pasta in apa cu sare dar nu prea mult, sa nu fie flescaita. O clatiti imediat cu apa rece si o lasati sa se scurga.

Intr-un castron puneti pestele, dovlecelul, rosiile, albusul si pasta, adaugati sare si ulei dupa plac, amestecati bine. Deasupra faramitati galbenusul fiert.
Se poate servi imediat sau se pune in frigider si o serviti mai tarziu.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.