Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 100-120 gr paste
  • 1/2 de conopida
  • 200 gr ton din conserva
  • 2 rosii de dimensiune medie
  • citeva frunze de salata verde
  • 3-4 linguri iaurt gras
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si fierbem sau coacem la aburi conopida (daca am fiert-o o vom lasa la scurs in strecuratoare).
Punem tonul din consreva la scurs intr-o strecuratore fina. Fierbem pastele in apa cu sare atita timp cit este indicat pe ambalajul lor, dupa care fiind vorba despre o salata deci rece le treceti rapid sub jet de apa rece.

Pentru un gust mai bun nu uitati sa fierbeti pastele in aceeasi apa in care ati fiert conopida (daca a scazut cumva mai adaugati peste apa ramasa de la conopida, apa de la robinet cit este necesar pentru a fierbe pastele
Taiem rosiile, Ornam castronul cu frunze de salata.

Amestecam intr-un alt castron sau chiar in oala in care am fiert, pastele racite, conopida scursa si racita, tonul din conserva scurs foarte bine. Adaugam sare, piper si citeva linguri de iaurt. Rasturnam salata in castron si ornam cu rosii.

Punem totul la rece in frigider pina in momentul cind servim.


Nota:
Cine vrea poate aromatiza iaurtul cu 1-2 catei de usturoi striviti sau poate adauga chiar si o lingura de maioneza.

* pastele folosite de mine aveau forma de mici tirbusoane, dar puteti foosi orice tip de pasta de dimensiune mica

** cantitatea de ton este cea obtinuta dupa ce ati scurs apa sau uleiul, eviodent ca o gasiti pe conserva unde sunt trecute separat greutatea totala a conservei si cea a pestelui fara lichid

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Stiuca pe pat de legume

O reteta perfecta pentru cina. O reteta sanatoasa, rapida si gustoasa. Stiuca este un peste rapitor foarte lacom de apa...

Stiuca pe pat de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj