Ruote cu Sos de Smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 250 g paste (eu am folosit ruote tricolore)
  • - 60 g unt
  • - 250 g smantana
  • - 75 g sunca de curcan
  • - 1 ceapa mica
  • - 70 g parmezan ras sau grana padano
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia

Mod de preparare

- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
- Sunca se taie cubulete.

- Se incinge untul intr-o tigaie.
- Se adauga ceapa pregatita anterior.
- Cand ceapa s-a calit usor se adauga sunca taiata cubulete si se lasa putin sa se rumeneasca.

- Se stinge focul si se adauga la final smantana.
- Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte.

- Se adauga sosul pregatit peste pastele fierbinti (pastele si sosul trebuie pregatite in acelasi timp pentru a putea fi servite imediat). Se amesteca usor pastele si sosul.
- Se adauga la suprafata grana padano / parmezan ras pe razatoare.
Cu ceva vreme in urma am primit de la mama toate revistele cu retete culinare pe care ea le-a pastrat de-a lungul anilor. Am gasit intr-una dintre ele reteta acestui sos (simplu insa delicios).

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci