Nu gătesc prea des paste, le mai numesc" mâncarea lenesului"😉, ci doar atunci când trebuie să prepar ceva ultrarapid, fără efort.
Așa am încropit și această mâncare.
Deseori se confundă "pesto rosso" tradițional italian cu orice sos roșu, de exemplu cu ardei.
În realitate, ceea ce trebuie să predomine în acest sos sunt strict roșiile uscate, cu o ușoară tentă de busuioc, orice alte adaosuri de legume anulând sau estompand gustul acestui pesto veritabil, transformandu-l în alt tip de sos.
De aceea am ales să nu mă abat de la rețeta tradițională și să folosesc doar ingredientele de bază.
Sosul acesta e extrem de ușor de realizat, practic pasam toate ingredientele, dacă e cazul, mai asezonam.
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, în apă ușor sărată, le strecuram fără să le clatim.
Le amestecăm apoi cu pesto roșu, mai adăugăm puțin parmezan ras, asezonam și vă urez: "Poftă bună!"
Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp!
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti