Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 de grame paste tricolore
  • sare, piper
  • 250 de grame roșii uscate în ulei de măsline/un borcan
  • 4 fire busuioc verde
  • o mână de parmezan
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva semințe de pin sau de care aveți la îndemână
  • ulei de măsline extra, dacă e cazul

Mod de preparare

Nu gătesc prea des paste, le mai numesc" mâncarea lenesului"😉, ci doar atunci când trebuie să prepar ceva ultrarapid, fără efort.
Așa am încropit și această mâncare.
Deseori se confundă "pesto rosso" tradițional italian cu orice sos roșu, de exemplu cu ardei.
În realitate, ceea ce trebuie să predomine în acest sos sunt strict roșiile uscate, cu o ușoară tentă de busuioc, orice alte adaosuri de legume anulând sau estompand gustul acestui pesto veritabil, transformandu-l în alt tip de sos.

De aceea am ales să nu mă abat de la rețeta tradițională și să folosesc doar ingredientele de bază.
Sosul acesta e extrem de ușor de realizat, practic pasam toate ingredientele, dacă e cazul, mai asezonam.
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, în apă ușor sărată, le strecuram fără să le clatim.
Le amestecăm apoi cu pesto roșu, mai adăugăm puțin parmezan ras, asezonam și vă urez: "Poftă bună!"

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.