Paste Taranesti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr rosii Cherry
  • -6 catei de usturoi
  • -sare si piper dupa gust
  • -3 linguri de ulei de masline
  • -5-6 linguri de ulei vegetal
  • -1 cutie de paste (450 gr)
  • -170 gr mascaropne (se poate pune branza si mai multa)
  • -50-60 gr parmesan ras
  • -cativa fulgi de fulgi uscati de ardei rosu picant
  • -15-16 fire de ceapa ciorii (chives)
  • -300-350 gr carne de pui (piept sau pulpa de sus)

Mod de preparare

Reteta incepe cu rosile cherry care se spala, se taie in jumatate si, impreuna cu usturoiul se pun intr-o tava, se sareaza si se pipereaza si se dau la cuptor pentru 10-15 minute (pana se prajesc dar nu se maronesc). Inainte de a se pune la cuptor se stropesc cu ulei de masline si cuptorul se preancalzeste la temperatura mare.

In timpul coacerii rosilor, se pune pe foc o oala cu apa, sare si ulei vegetal. Cand da in fiert se adauga pastele si se fierb dupa indicatile de pe cutie. Gata fiind, se strecoara, si apa in care am fiert se pastreaza (circa o cana). Se pun pastele inapoi in vasul in care au fiert, se adauga putin ulei deasupra.

Carnea de pui se spala, se taie cubulete mai mici, se prajeste in ulei putin, presarata cu putina sare si piper.
Cand este gata puiul, se scoate, din tigaie si se pune peste paste, se adauga si branza mascarpone. Se pune vazul pe foc si se amesteca bine si incet ca sa se acopere toata cantitatea de paste, cu branza.

Se adauga circa un polonic din apa in care au fiert pastele, se amesteca din nou. Adaugand apa, branza se inmoaie si se formeaza un sos fin. Atentie mare, sa nu fiti tentate sa adaugati prea mult lichid, mai bine cate putin dacat sa fie sosul format prea lichid.

Se scoate tava cu rosii din cuptor, se ia usturoiul copt, se toaca marunt, se pune peste paste, ceapa ciorii se spala, se toaca, se adauga peste paste, nu uitam fulgii uscati de ardei picant si rosile jumatati. Mai adaugam si parmesan ras si amestecam usor de tot sa nu zdrobim rosile.

Se verifica de sare si piper, daca mai trebuie mai adaugam acuma. Se iau ramekins (cupele individuale) se ung cu ulei si se imparte paste intre ele. Da regula se pregatesc atatea cupe cate persoane mananca, restul se pune in alt vas termorezistent si se da la congelator.

Deasupra se presara parmesan ras si se da la cuptor pentru gratinare circa 15-17 minute (pana parmesanul se topeste si pasta prinde o culoare usor de tot aurie (aproape vizibil) Din rosile coapte mai lasam separat cateva bucati pentru decor.

Se serveste cu paine prajita stropita cu ulei si usturoi si un pahar de vin bun, rosu.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste