Paste Scoici Mari ( Stuff Jumbo Shells)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 de bucati de paste forma de scoici mari
  • 450 gr ricota (branza)
  • 200 gr branza mozzarella rasa
  • 150 gr parmesan ras
  • 2 oua
  • patrunjel proaspat, tocat (dupa gust)
  • sare si piper tot dupa gust
  • sos de spaghete sau un sos de rosii mai picant

Mod de preparare

SE pun la fiert pastele, urmand instructiunile de pe pachet. In timpul asta, se amesteca intr-un castron, toate celelalte ingrediente exceptand sosul de rosii sau spaghete. Dupa ce s-au fiert, pastele se strecoara, se pun cu gura in jos una langa alta pentru a nu se lipi si se trece la umplerea lor.

Se pun intr-o tava termorezistenta in care a fost pus jumatate din sosul de spaghete (rosii picante) indoit cu apa. Se aseaza deci pastele una langa alta in tava pe masura ce se umple. Se decoreaza cu restul de sos, se acopera si se da la cuptorul incalzit din timp. Se tin la cuptor circa jumate de ora.

Se scot se aranjeaza pe farfurie, se stropesc cu parmesan ras, daca mai doriti si se consuma cu felii de paine unse cu unt amestecat cu usturoi si busuioc sau alte condimente (cum doriti) si apoi se dau la cuptor pentru a se rumeni putin.

Ca si completare se mai poate pune si putina salata verde si desigur un pahar de vin rosu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj