Paste la Cuptor cu Sos Maggi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de paste
  • 300 g mezel
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • margarina
  • 1 smantana mica (250 g) - optional
  • 300 g apa/lapte
  • branza
  • 2-3 oua
  • 1 plic sos Maggi (Milanese/Bolognese)

Mod de preparare

Se fierb pastele (folosesc tuburile ca se aseaza mai bine in vas). Se caleste ceapa si cand este aproape gata se adauga cateii de usturoi si apoi mezelul taiat subtire.

In vasul in care pregatiti mancarea, se pune putina margarina ca sa nu se prinda pastele. Se aseaza un rand de paste, peste care se adauga amestecul ceapa/mezel. Se rade branza si apoi sa completeaza cu restul de paste.

Se prepara sosul din plicul Maggi (eu prefer sa il fac cu lapte in loc de apa). In acest sos se poate introduce si jumatate de cutie de smantana. Se toarna sosul astfel obtinut peste pasta si apoi se mai rade branza, se bat ouale si se toarna peste compozitie.

Se da la cuptor aprox. 30 min.

Eu zic ca merita.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

O mâncare de fasole rapidă și tare gustoasă, pentru atunci când ești în criză de timp.

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj