Paste - Fettucina Alfredo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Paste fettucina o jumatate de pachet (paste putin mai late)
  • 400 ml frisca nebatuta
  • usturoi 3 catei sau 2 cuburi congelate
  • busuioc 1 cub congelat sau jumate de legatura proaspata
  • sare
  • piper dupa gust
  • mozzarella rasa 350 gr
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Intre timp se curata usturoiul si se toaca, se spala si se toaca si busuiocul. Cand apa a inceput sa fiarba se pun pastele inauntru si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe cutie.

Se ia o tigaie se pune frisca nebatuta, se adauga usturoiul si busuiocul precum si un strop de sare si piper, se lasa la fiert (2-3 minute), apoi cand incepe sa dea in clocot se pune mozzarella si se mai amesteca 2 minute pana se topeste si se formeaza in tigaie un sos grosut. Intre timp pastele sant deja fierte, se strecoara, se pun inapoi in cratita in care au fiert, sau se pun intr-un castron si se toarne sosul peste ele. Se amesteca, acuma cine doreste poate adauga somon afumat felii, sau bucatele. Cine doreste poate face si o salata verde langa pastele astea. Salata se face in felul urmator

Se spala o salata verde, se taie marunt, se pune in castron, se pune deasupra ceapa verde sau rosie, feliute de rosii, putin ardei feliute mici, castravete cateva feliute mici. Se face apoi un dressing din ulei de masline, foarte putin otet, busuioc tocat marunt, menta tocata marunt, usturoi pisat

Se amesteca bine si se toarna peste salata, se amesteca bine si la servire doar, se adauga crutoane cu usturoi. Crutoanele nu se pun mai repede pentru a evita inmuierea lor. Cine doreste poate pune si cateva felii de masline si putina branza telemea rasa.

Langa un pahar de vin rosu, salata si pasta asta este super buna. Asta este una din mancarurile mele salvatoare, cand sant in criza de timp sau in pana de idei, sau pur si simplu sant lenes

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Am vazut rulada Clementinei, cea cu spanac, mi-a placut aspectul ei, dar la noi cum nu se prea mananca spanac, am zis sa...

Aperitiv rulada cu sfecla rosie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj