Paste cu Zucchini si Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei mici Zucchini
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr rosii sau conserva de rosii
  • 400 gr paste
  • 50 gr parmezan ras sau alt cascaval tare
  • sare dupa gust
  • cimbru verde sau o lingurita uscat
  • patrunjel verde sau 1/2 lingurita uscat
  • alte condimente: piper negru

Mod de preparare

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam inainte usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde. Peste dovlecei adaugam rosiile decojite si taiate cubulete, sare si piper negru dupa gust, cimbrul si innabusim pina se inmoaie legumele.

Intre timp fierbem pastele conform indicatiilor dupa ambalaj, le scurgem si le stropim cu ulei pentru a nu isi marii volumul.

Amestecam pastele cu sosul de rosii si dovlecei si servim in farfurii cu patrunjel verde si parmezan ras deasupra.

Pofta buna,
Nico

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.