Paste cu sos pesto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet Paste (eu am folosit numai 2/3 dintr-un pachet de fettuccini Barrila)
  • 3 cupe de busuioc proaspat
  • un catel de usturoi
  • 100-150 gr parmezan ras
  • 100 gr miez de nuca (reteta originala spune pine nuts - scuze da nu stiu cum se cheama in romaneste, dar eu nu mi-am dat seama ca nu mai am si a trebuit sa inlocuim)
  • o cescuta de ulei de masline
  • piper macinat
  • 2-3 linguri smantana lichida - optional

Mod de preparare

Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet, se scurg de apa si se clatesc cu un jet de apa rece.
Se pun in robotelul de bucatarie catelul de usturoi si busuiocul si se pulseaza de cateva ori, apoi se adauga restul de ingrediente ( eu am pus smantana pt. ca pasta era destul de aspra si nu am vrut sa fie prea uleioasa, asa ca s-a facut un pic mai "cremoasa") si se pulseaza pana se toaca si amesteca toate omogen.
Se pune pasta de busuioc peste paste si se mai adauga sare numai daca este necesar, parmezanul este destul de sarat pe gustul meu. Se rade parmezan si se presara pe deasupra.
Se servesc ca felul doi sau garnitura ( in portie mai mica) alaturi de snitele din piept de pui, fripturi, cu salate sau orice alte combinatii va plac voua.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.