Paste cu sos pesto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet Paste (eu am folosit numai 2/3 dintr-un pachet de fettuccini Barrila)
  • 3 cupe de busuioc proaspat
  • un catel de usturoi
  • 100-150 gr parmezan ras
  • 100 gr miez de nuca (reteta originala spune pine nuts - scuze da nu stiu cum se cheama in romaneste, dar eu nu mi-am dat seama ca nu mai am si a trebuit sa inlocuim)
  • o cescuta de ulei de masline
  • piper macinat
  • 2-3 linguri smantana lichida - optional

Mod de preparare

Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet, se scurg de apa si se clatesc cu un jet de apa rece.
Se pun in robotelul de bucatarie catelul de usturoi si busuiocul si se pulseaza de cateva ori, apoi se adauga restul de ingrediente ( eu am pus smantana pt. ca pasta era destul de aspra si nu am vrut sa fie prea uleioasa, asa ca s-a facut un pic mai "cremoasa") si se pulseaza pana se toaca si amesteca toate omogen.
Se pune pasta de busuioc peste paste si se mai adauga sare numai daca este necesar, parmezanul este destul de sarat pe gustul meu. Se rade parmezan si se presara pe deasupra.
Se servesc ca felul doi sau garnitura ( in portie mai mica) alaturi de snitele din piept de pui, fripturi, cu salate sau orice alte combinatii va plac voua.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.