Paste cu Ricota si Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr paste scurte
  • Sos de ricotta si nuca
  • 100 gr branza ricotta
  • 50 gr parmezan (sau pecorino)
  • 30 gr busuioc proaspat
  • 50 gr samburi de nuca (usor prajiti)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri ulei de nuca
  • sare, piper

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Pana cand fierb pastele, pregatim sosul. In robot mixam busuiocul, usturoiul, nuca, sare si piper. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o pasta, dar nu foarte fina.

Adaugam pasta de nuca si busuioc peste ricotta si parmezanul razuit fin si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam peste sos 150 ml din apa in care fierb pastele si amestecam sa se subtieze sosul.
* in loc de apa, puteti folosi smantana dulce pentru a subtia sosul.
Scurgeti pastele de apa si puneti-le la loc in oala fierbinte. Adaugati sosul peste ele si amestecati bine. Gustati de sare.
Serviti imediat cu extra parmezan razuit si stropite cu putin ulei de masline.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...