Paste cu Naut

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • paste scurte 150 gr
  • naut fiert (1/2 de conserva)
  • ardei gras 1/2
  • ceapa 1/4
  • usturoi 1 catel
  • morcov 1
  • 3 frunze de sfecla
  • rosii pasate (2 linguri)
  • rozmarin
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se pune la inabusit morcovul ras pe razatoarea mica, ardeiul taiat marunt, ceapa si usturoiul (eu le-am infipt intr-o scobitoare ca sa le gasesc si sa le recuperez) si frunzele de sfecla tocate marunt cu un praf de sare. Se adauga pasta de rosii, nautul fiert, scurs si clatit din conserva si apa cit e nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic.

Nautul, inainte de a adauga si pastele se poate scoate cam 1-2 linguri din supa, cel ramas se mixeaza pina devine o crema, se adauga si nautul boabe tinut deoparte ... si pastele.. in felul acesta minestra e mai cremoasa, mai legata dar se mai intilnesc in farfurie si boabe intregi. Eu am strivit cu " strivitorul pt piure "

La sfirsit se scoate ceapa si usturoiul si se adauga rozmarinul. Mai se da un clocot si se stinge focul. Se lasa acoperita minestra pina se fierb pastele. Separat se pun la fiert in apa cu sare pastele cite minute scrie pe pachet. Cind sunt gata fierte se scurg si se rastoarna in supa.
Reteta originala (traditionala) are numai ceapa si / sau usturoi calite in ulei, se adauga apa (supa de legume) si nautul fiert (sau daca nu e deja fiert se fierbe acum in acest caz se pune in apa un manunchi format din telina verde, morcov si rozmarin legate cu ata si care se scot la sfirsit) rosii pasate (sau exista si retete fara rosii) si inainte cu 10 min se adauga si pastele sa fiarba in supa..

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa